Експерти от областна администрация в Благоевград бяха на посещение в Страсбург и Брюксел

Представителна група от експерти на МС и други институции, в която участва и главният експерт от Областна администрация Благоевград Костадин Георгиев, бе на посещение в Европейския парламент.

Работното посещение бе по покана на Министерски съвет в рамките на проект „Организиране и провеждане на Информационна програма за българските институции в Европейските институции” на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз за 2011 г. и се проведе в периода 24-27 октомври 2011 г.

По време на посещението са представени процесът на нормотворческа дейност в Европейския парламент, дейността на Европейската комисия и функциите на Комитета на регионите.

В рамките на работното посещение се проведе и среща с българския еврокомисар г-жа Кристалина Георгиева, на която са разисквани въпроси, свързани с действията при кризи, бедствия и аварии, както и предприетите инициативи за превенция на бедствия и аварии.

В резултат от поредицата от срещи с експерти на ниво Европейски институции беше обменен опит и добри практики в областта на регионалното развитие.

Снимки: ОA-Благоевград

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: