Интернет става на 42 години, освободи го!

Днес се навършват 42 години откакто между Университетите на Калифорния и Изследователския институт на Станфорд преминават първите пакети данни. Това е началото на Интернет. Всичко започва като военна разработка, но се превръща в начин на живот.

Думата Интернет е използвана за първи път много по-късно, през декември 1974 г.

Днес Интернет е синоним на свобода – на мисленето, на словото, свободна обмяна на информация, възгледи, идеи, синоним на бъдеще.

Нека отпразнуваме рождения ден на Интернет като освободим Мрежата за всички нас навсякъде. Само 2 минути са достатъчни, за да отворите връзката си и да освободите някого, който е заложник на липсата на интернет връзка. Дайте му възможност да сподели нещо с любим човек, да се информира какво се случва по света и у нас. Или просто да провери къде са приятелите му, за да може да се забавлява с тях. Дайте му възможност да бъде свободен!

„Освободи Интернет“ е инициатива, която цели да привлече максимален брой потребители и компании да отворят WiFi връзките си, и по този начин да освободят достъпа на всеки до Интернет мрежата в България в рамките на рождения ден на интернет – 29 октомври 2011 г.

Идеята на кампанията е да се отбележи рождения ден на Интернет и неговата значимост за съвременния човек като направим мрежата достъпна за всички в България. Само две минути са достатъчни, за да отключите модема си (www.osvobodiinternet.com/как). По този начин ще дадем възможност на всеки да стане част от света благодарение на скъсените времеви и пространствени разстояния, които Интернет ни предоставя.

Организаторите смятат, че достъпът до Интернет (на обществени места, но и не само) трябва да бъде свободен за всеки. Защото в контекста на 21 век правото да ползваш Интернет се утвърждава като неизменно човешко право.

Бъди свободен – сърфирай на воля поне за един ден. И не забравяй – свободата е право на всеки човек, така е и с Интернет.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: