Проверяват изправността на фаровете на автомобилите в Разложко

Акция „Светлина” се провежда и на територията на община Разлог. Партньори в инициативата са Съюзът на българските автомобилисти, БЧК и отдел „Пътен контрол” в Районното управление на МВР в Разлог.

Основната цел, която си поставят организаторите, е намаляването на предпоставките за пътнотранспортни произшествия, съобщиха от МВР и директорът на СБА в Разлог Атанас Орозов. Служители на КАТ „Пътна полиция” вече проверяват изправността на фаровете и подготовката на моторните превозни средства за есенно-зимния сезон и сигнализират за установени нередности в пътната маркировка и уличното осветление.

Служителите на СБА за пореден път изявяват готовност да помогнат на всички шофьори, които спазват изискванията за безопасност и привеждат автомобилите си в необходимата техническа изправност, с оглед настъпващия зимен сезон. В първия ден от акция „Светлина” до обяд нямаше нито един шофьор, дошъл да провери автомобила си или да смени летните гуми със зимни. По-късно през деня обаче няколко дами – шофьори пристигнаха в СБА-Разлог за необходимия технически преглед и замерване.

Важно е да се знае, че прегледите на автомобилите в СБА- Разлог се извършват и пред камера, каквото е едно от най-новите изисквания на закона.

Акция „Светлина”, в партньорство на пътните органи на полицията и съюза на автомобилистите, се извършва с единствената цел да се помогне на автомобилистите – дават се съвети за подмяна на масла, филтри и всичко, което се налага за подготовка на автомобила за зимния сезон, коментира председателят на СБА Атанас Орозов.

За членовете на СБА има пакет от безплатни услуги. За шофьори, които не са членове, смяната на гумите е 15 лв. В периода на акция „Светлина” всички проверки по автомобила са безплатни, ако шофьорите са членове на СБА – Разлог.

„Нека водачите на МПС се обърнат към автомобила, да обърнат внимание на спирачна течност, маслен филтър, въздушен филтър, има ли вериги, защото това е важно както за тях, така и за останалите водачи на пътя”, съобщават и от сектор „Пътен контрол” в РУ на МВР в Разлог.

Източник: E-79.com

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: