Кметове и общественици в защита на ЮЗУ „Неофит Рилски“

Общински съветници и избраната за обществен посредник на територията на община Благоевград, г-жа Злата Ризова, поставиха подписите си в подкрепа на каузата да защитим ЮЗУ „Неофит Рилски“.
Благоевград, а и цялата област, работодатели, бивши и настоящи възпитаници на университет, се обединяват в подкрепа на университета, стана ясно по време на пресконференция, организирана от Движение „Ние, жените“ – Благоевград, състояла се в сградата на Община Благоевград.
Представителят на Движение „Ние, жените“, г-жа Здравка Чимева, бе категорична, че в момент, когато предстои кандидатстудентската кампания нападките и неверните твърдения срещу едно от висшите учебни заведения в родния ни град стават все по-агресивни.
„Опитите името на ЮЗУ „Неофит Рилски“ да бъде опетнено са целенасочени и ние не можем да останем равнодушни към това.
Югозападният университет е един от водещите университети в страната и емблема не само за Благоевград, но и за целия Пирински регион“, каза още представителят на неправителствената организация.
Секретарят на Студентския съвет, Виктор Василев, отправи призив за спиране на атаките срещу университета, защото те оказват негативно влияние върху настоящите и бъдещите студенти, които се притесняват за това дали дипломите им ще бъдат реални и дали ще могат да си намерят работа след като завършат.
„Тук фалшиви изпити и фалшиви оценки няма“, категоричен бе той.
По време на пресконференцията бе припомнена и декларацията, която Общински съвет Благоевград прие на редовното си заседание на 29 март в подкрепа на ЮЗУ “Неофит Рилски”.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: