До 200 лева глоба за неправилно паркиране в София

До 200 лева глоба за неправилно паркиране в София може да ни наложат от Центъра за градска мобилност (ЦГМ). Суровите санкции влизат в сила от средата на октомври и засягат не само кварталите със “синя” и “зелена” зона. Важното е, че вече трябва да се внимава и за специалната пътна маркировка, обозначаваща местата за паркиране, която трябва да се спазва.

“10 души от Центъра за градска мобилност първоначално ще започнат да следят за неправилно паркирани автомобили на територията на цяла София”, заяви Димитър Дилчев, директор на ЦГМ, пред Нова тв.

Той показа и как ще изглежда фишът, който ще се издава на нарушителите. Глобата няма да се плаща на ръка, а на уведомлението е посочена банкова сметка, по която трябва да се преведат парите.
“Фишът обичайно ще се прикрепва към чистачките на автомобила. Фишът е на термоустойчива хартия, а при лошо време – има вариант да се поставя и в пликче, за да не се намокри. Ако все пак уведомлението се загуби – собственикът ще получи на постоянния и адрес писмо с уведомлението за наложената му глоба”, подчерта Дилчев.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: