Студенти от Американския университет в България и ЮЗУ „Неофит Рилски” заедно в АНТИСПИН кампания

На 1 декември студенти от Американския университет в България и ЮЗУ „Неофит Рилски” ще отбележат заедно световния ден за борба със СПИН. Целият ден ще бъде изпъстрен с разнообразни събития, целящи да повишат информираността сред гражданите на Благоевград за коварната болест.

В мобилен кабинет на централния площад в Благоевград от 11:30 до 16:00 часа ще се провежда изследване на HIV статус на желаещите. Традиционно, в 12:00 часа младите хора ще издигнат червена лента в центъра на града – международен символ на борбата със СПИН. През целия ден ще се провеждат кампании в заведения в Благоевград, където ще бъдат раздавани информационни материали на младите хора.

Денят ще приключи с викторина „Големият сблъсък продължава…” с участието на студенти и преподаватели от Американския университет в България и ЮЗУ.
Викторината ще се проведе от 19:30 часа в аудитория „Андрей Делчев” в Академичен център „Балкански”, университетски комплекс „Скаптопара” на АУБ.

Събитията се осъществяват със съдействието на Община Благоевград; РЗИ – Благоевград; сдружение на младите психолози в България „4-ти април”, клон Благоевград; сдружение „Адаптация” – Благоевград; информационен център за психично здраве – Благоевград към фондация „Глобална инициатива в психиатрията – София”; център за сексуално здраве към сдружение „Здраве без граници” – София.

                                                                                                                                                                  Снимка: Novinar.bg

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: