В Благоевград отбелязаха Международния ден на достойния труд

За пета поредна година в България официално се отбелязва Международния ден на достойния труд. Идеята е на всички синдикати от цял свят, а целта на кампанията хората да се обединят около достойния труд.

Националната кампания “Подкрепа за Достоен труд” се реализира в рамките на проект “Подкрепа за Достоен труд”, осъществен с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” 2007-2013, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Основният акцент тази година пада върху справянето с несигурността на работните места и насърчаване на глобална регулация на финансовия сектор. Мотото, под което КТ „Подкрепа“ провеждат кампанията тази година е “Не искам просто да съществувам, а да живея достойно!”. Инициативата се провежда в 7 града на България – София, Бургас, Варна, Пловдив, Благоевград, Русе и Враца.

В Благоевград представители на КТ „Подкрепа“ раздаваха безплатни ваучери на гражданите, с цел да се консултират и информират юридически, както и значки, шапки и тениски с надпис, призоваващ за достоен труд.


Младши експертът „Младежки дейности“ към Информационно бюро „Достоен труд“ в Благоевград Йорданка Жбантова съобщи, че всеки ден от 09.00-18.00 в офиса на КТ „Подкрепа“ има консултации в 5 направления:
юридически дейности
– младежки дейности
– пазар на труда
– обучение и квалификация
– безопасност и здраве при работа.

„Забелязвам, че хората вече не са апатични, а са граждански активни“, заяви Жбантова и допълни, че ежедневно все повече хора се възползват от техните услуги.

На 18 октомври предстои да бъде проведена още една информационна кампания – „Временна и сезонна заетост на работещите младежи“, която се организира от направление „Младежки дейности“. Кампанията отново ще бъде проведена в 7 големи града в България.

В Благоевград кампанията ще стартира в 10.00 часа на 18.10.2011г. в Професионална гимназия по Икономика и мениджмънт. От организацията се ангажират да информират младите хора как да работят временно и безопасно.

Снимки: Blagoevgrad.eu

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: