Благоевградски криминалисти задържаха дилър на амфетамини


Благоевградски криминалисти задържаха дилър на амфетамини, съобщиха от пресцентъра на полицията.

В рамките на два дни на територията на Първо РУП Благоевград се проведе СПО по противодействие на наркоразпространението. В хода на операцията на ул. Дж.Баучър” непосредствено след осъществена сделка са задържани две наркозависими лица. При извършения обиск на 19- годишен мъж полицаите иззеха пакетче с прахообразно вещество. При полевия наркотест намереното реагира на амфетамин с тегло 1,6 гр. В хода на същата операция по документиране престъпната дейност на дилър на наркотици, на ул. „Крушево” са задържани след покупка на наркотично вещество още двама младежи. При полицейска проверка на лице, е иззето пакетче с прахообразно вещество. Иззетото количество от 0,8 гр. реагира при наркотеста на амфетамин. При последвали процесуално-следствени действия в жилище на ул. „Цар Симеон„, обитавано от криминалнопроявен 21-годишен мъж. От Благоевград полицаите откриха специален тайник. От него са иззети електронна везна и пакет с бяло прахообразно вещество.

При полевия наркотест иззетото реагира на амфетамин с тегло 11,7 гр. В жилището криминалистите откриха и материали за пакетиране на наркотиците и др. вещи, имащи отношение към престъпната дейност на дилъра. Всички лица установени в хода на операцията са задържани с полицейска заповед за 24 часа. По случая в РУП е образувано досъдебно производство. Материалите са докладвани на прокуратурата с мнение за търсене на наказателна отговорност.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

1 коментар

  1. Dano go pusnat zaebi… mamavi deeba choveko ne e vinoven…….chovek nemoje da si dishka ot vas tapi policai ( ako moje da se narechete takiva )

Comments are closed.

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: