3420 лица в Пиринско са сменили личните си лекари

3420 лица в Благоевградска област са сменили личните си лекари. Общо здарвноосигурените лица в Пиринско са около 230 000, всяка година по два пъти те имат възможност да сменят лекуващия си лекар, ако са недоволни от неговото обслужване.

От всички 3420 лиса сменили лекуващите си лекари, 404 са сменили и Районната здравноосигурителна каса, съобщиха от институцията в Благоевград. “Хората са сменили местожителството си и следователно и здравната каса”, каза пиарът на РЗОК- Благоевград Даниела Петкова.

Най- често пациентите сменят личните си лекари поради отказ на направления за специалист или поради отказ от домашно посещение.

Личните лекари в Благоевград са с работно време през деня, но през нощта при нужда пациентите могат да потърсят помощ от кабинета, който бе разкрит в началото на годината и който се обслужва също от лични лекари. За личните лекари от останалите населени места от района нощните посещения влизат в задълженията им.

От здравната каса в Благоевград обясниха, че процедурата за смяна на личния лекар е изключително проста. През миналата година декември месец 4 049 са сменили личния си лекар. Също през 2010 години юни месец 3339 са се отказали от лекуващите си лекари.

Източник: E-79.com

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: