Засилено полицейско присъствие около училищата и основните пътища на страната

От днес до 30 септември е в ход специализирана полицейска операция за пътна безопасност, съобщи на брифинг инспектор Мария Ботева от отдел „Пътна полиция“, ГДНП. На територията на столицата и областите Бургас, Варна, Кърджали, Монтана, Плевен и Хасково ще бъде засилен контролът за нарушения, извършвани от пешеходци, велосипедисти, както и водачи, отнемащи предимството на останалите участници в движението по пътищата.

Засилено ще бъде присъствието около учебните заведения. Там екипите ще следят за недопускане на пресичане на нерегламентирани места от пешеходци, придружаващи деца.

Освен това традиционно в дните петък, събота и неделя ще бъде засилено полицейското присъствие по автомагистралите и основните пътища на страната.

Инспектор Ботева обобщи и резултатите от приключилата операция по линия но Европейската мрежа на службите на Пътна полиция ROADPOL, проведена от 14 до 20 септември, посветена на Дните на безопасността на пътя. Във фокуса й бе разсейването на водачите, което в голяма част от Европа е след водещите причини за настъпване на тежки пътнотранспортни инциденти. По времето на операцията екипите са констатирали 520 случая на нарушения, свързани с разсейването на водача. Тя обобщи, че от началото на годината до 24 септември са издадени 9953 наказателни постановления срещу водачи, управляващи превозни средства, разговаряйки по мобилен телефон без специални устройства.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: