ВиК-Благоевград започна подготовка на мрежата за зимния сезон

ВиК-Благоевград започна подготовка на мрежата за зимния сезон. Пред Радио ‘‘Фокус’’ – Пирин директорът на дружеството Божидар Спасов каза, че дейностите вървят по план, като за сега няма възникнали затруднения или извънредни ситуации.

В момента се извършват термоизолации на шахти и на водопроводи, които са рискови и които имат достъп с околната среда на места, където температурата се променя. По думите на Спасов най-често авариите, които възникват през зимния сезон са във връзка със студеното време – пукане на тръби, замръзвания и други.

Според него хората занаят как и могат сами да се погрижат за съоръженията си, ако са в рискова среда през зимата. „Би следвало шахтите да се термоизолират, а капаците да са по-плътни. При възможност самите водомери, които са открито, трябва също да се термоизолират.

Някои го правят с подръчни средства, други със специални калъфи, кой, с каквото може”, каза Спасов и допълни, че няма значение кой какъв метод е избрал, тъй като е важен крайният ефект. ВиК вече е приключила с мащабните ремонти под формата на подмяна на канализационни тръби и други. На места се извършват само довършителни работи. „Текущите ремонти не могат да спрат. Докато времето позволява ние ще вършим това, което се налага”, категоричен бе Спасов.

Източник: Радио Фокус

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: