Пиян младеж оцеля по чудо при катастрофа край Благоевград

21-годишен пиян младеж оцеля по чудо, след като с автомобила си пречупи стълб и отнесе 20-метров участък от мантинелата на ГП Е-79 край Благоевград, съобщи БГНЕС.


Тежката катастрофа с щастлив завършек за водача, който пътувал сам в автомобила, станала 30 минути след полунощ в района на с. Бело поле на 3 км преди Благоевград. На спускане от местността Антените към село Бело поле, на плавен ляв завой Иван Н. от гр. Кочериново губи контрол над автомобила си Пежо-306. То поднася на заскрежения пътен участък, завърта се, качва се върху лявата, разделяща двете двулентови пътни платна мантинела. Задната част на автомобила се удря в стълб на осветлението и го пречупва.

След удара в стълба пежото е отхвърлено в отсрещната страна на пътното платно и се разбива в дясната мантинела. При удара в нея се откъсва задния мост на автомобила. На местопроизшествието имаше и убито куче, което е възможна причина за тежката катастрофа, завършила щастливо за водача. Той е приет в МБАЛ-Благоевград с гръдна и коремна травма от предпазния колан. След 8 часа ще му бъде направена рентгенова снимка за евентуални травми на гръдния кош.

Пробата с дрегер е показала съдържание на алкохол в издишвания въздух над 1.2 промила, взета му е и кръвна проба. След предстоящите му изследвания, ако здравословното му състояние позволява, водачът ще бъде задържан за 24 часа за управление на МПС след употреба на алкохол над 1.2 промила.

Лекият автомобил след трите удара в мантинелите и стълба е напълно унищожен, става само за старо желязо. /БГНЕС

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: