Катедрата по телевизионно и киноизкуство празнува 20-годишен юбилей

20-годишния си юбилей ще отбележи Катедрата по телевизионно и киноизкуство при Факултета по изкуствата към ЮЗУ „Неофит Рилски” в Благоевград, съобщи Дарик Благоевград. Програмата предвижда откриването на фотоизложба, кръгла маса “Оптимизиране обучението на студентите от специалностите по изкуствата”, прожекции на най-добрите студентски филми Официалният старт на честванията ще бъде даден на 21-и ноември от 11.00 часа в камерна зала на УК1.

Катедра “Телевизионно и киноизкуство” е създадена с решение на Академичния състав на ЮЗУ от 13.11.1991г. На телевизионния или кино екран няма нищо друго освен светлина с различна сила и цвят, но тази светлина формира разнообразни картини от действителността.

От съчетанието звук и изображение, изпълнено със специфични технически средства и записано на подходящ носител по-късно възникват на екрана художествените образи.Това е базата за поставяне на конкретните учебни задачи във всяка специалност. Моделът на обучение в Катедрата е близък до модела на обучение в западните университети.

Това е модел на висше учебно образование, в който всички учебни програми и извън учебни дискусии са насочени към създаване на общност от студенти и препо­да­ватели във взаимна връзка. В академичното обучение особено значение са придава на личната инициатива на студента, така да се изгради съзнанието, че стойността на човешката личност и богатите й възможности са основата за бъдеща професио­нал­на изява и творчество, посочват от висшето учебно заведение.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: