Студенти и преподаватели от ЮЗУ ще отбележат Международния олимпийски ден с факелно бягане

На 23 юни 2023 г. в 10:30 ч. около езерото в парк „Бачиново“ студенти и преподаватели от Югозападния университет „Неофит Рилски“ ще се включат във факелно бягане по повод Международния олимпийски ден. Инициативата се организира със съдействието на Българския олимпийски комитет и Община Благоевград.

В кроса ще се включат около 100 участници – студенти от специалностите „Физическо възпитание и спорт“ и „Спорт“ в Югозападния университет „Неофит Рилски“, деца от спортните клубове в Благоевград, учители по физическо възпитание и спорт и ученици.

Легендарният български гимнастик Йордан Йовчев ще запали символично олимпийския огън преди старта на факелното бягане. Йовчев е сребърен медалист от XXVIII летни олимпийски игри в Атина през 2004 г., двукратен бронзов медалист (земя и халки) от XXVII летни олимпийски игри в Сидни през 2000 г., двоен световен шампион, участвал е в шест олимпиади.

Участниците в кроса ще получат тениски с олимпийския символ, осигурени от Българския олимпийски комитет и международен олимпийски сертификат, подписан от президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах и председателя на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: