Сандански отбелязва 108 години от освобождението си

Сандански отбелязва 108 години от освобождението си. Уникална изложба на открито представя първите цветни фотографии в България, правени в град Мелник. Общ идеал за свобода, готови да се борят до смърт за победата. Уморени от робството, българските смелчаци потеглят по прашните и трънливи пътеки към победата. Не се страхуват от смъртта, защото тя носи свободата.

Сандански ще отбележи славната дата – 20 октомври, когато преди 108 години отряд на Седма Рилска дивизия нахлува в Свети Врач и започва писането на новата история на града. Подвигът на нашите деди ще бъде почетен с художествена програма и поднасяне на венци и цветя пред паметника на генерал Тодоров в парк „Свети Врач“, в 11:00 ч. В ритуала ще вземат участие и ВФ 56 040, гр. Благоевград.

Празничният ден ще продължи с представянето на уникална изложба на открито, представяща 26 цветни фотографии на град Мелник, които са първите цветни снимки в България. Правени през 1913 г. в китния Мелник, който само два дни след това е опожарен, фотографиите разкриват пред нас „Непознатият Мелник“. Изложбата ще бъде открита в 12:00 ч., в парк „Свети Врач“.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: