С редица инициативи ОбСНВ отбеляза Международния ден за борба със злоупотребата на нелегалния трафик на наркотични вещества

По повод 26 юни – Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотични вещества, Общинският съвет по наркотични вещества Благоевград проведе множество срещи в периода 21 юни – 28 юни с ученици от училищата в Благоевград.

На самия ден – 26 юни, Общинският съвет по наркотични вещества Благоевград проведе Ден на отворени врати в зала „22 септември“ на Община Благоевград от 9:00 до 16:00 ч. Екипът на ОбСНВ посрещна ученици, родители, учители, граждани в зала „22 септември“ на Община Благоевград, за да представи вредите от употребата на наркотични вещества. На срещите присъстваха ученици от VIII, IX, X,XI класове от БПГ “Ичко Бойчев“, Благоевград, ученици от X класoве на НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“, ученици от XI класове на СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“, Благоевград. ученици от IX, X, XI класове от ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“, ученици от VIII класове от ПГСАГ „Васил Левски“. В същото време се проведе среща с ученици от VII, VIII и X класова на ПМГ „Акад. Сергей Королъов“. Съобразно възрастовите особености на учениците бяха представен филми и презентации, разкриващи пагубната вреда на наркотиците върху човешкото здраве. Срещите приключваха с интерактивна игра, представяща нагледно вредното влияние на марихуаната върху мозъчните клетки. На всички присъстващи им бяха предоставен брошури, изработени от Общинския съвет по наркотични вещества Благоевград.

Отбелязването на 26 юни приключи със заседание на Общински съвет по наркотични вещества, на което се обсъждаха механизмите за максимално бърза реакция от страна на институциите във връзка със зачестилите случаи на употреба и разпространение на наркотици от ученици. Представени бяха добри практики по проблемите на превенцията на употребата и злоупотребата на наркотични вещества и предстоящите инициативи на ОбСНВ до края на 2023 г.

В дейностите на ОбСНВ по повод 26 юни в периода 21юни – 28 юни, се включиха ученици от следните училища в Благоевград: ПМГ „Акад. Сергей Королъов“, VIII СУ „Арсени Костенцев“, II ОУ „Димитър Благоев“, НХГ „Св.Св. Кирил и Методий“, СУИЧЕ „Св. Климент Охридски“, ЕГ „Акад. Людмил Стоянов“, ПГСАГ „ Васил Левски “, ПГТЛП„ Гоце Делчев “.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: