Oгнище на COVID-19 в два шивашки цеха в Благоевград

Увеличават се случаите с COVID-19 в Благоевградска област – 169 са новоинфектираните през изтеклата седмица. За предходната те са 145. 22-ма са хоспитализирани, на домашно лечение – 147 лица. В интензивния сектор са 5 пациенти в средно тежка форма, 38 са излекуваните. В здравния час на Радио Благоевград обобщението направи д-р Веселка Мончева, директор Дирекция „Надзор на заразните болести“ в Регионалната здравна инспекция-Благоевград. По думите и състоянието на хоспитализираните е добро, но някои от тях са с двустранна бронхопневмония и състоянието им изисква по-дълго болнично лечение.

„Нови случаи на инфектирани ученици и ученици са установени в областта. „Ученичка в НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ – Благоевград, два класа са под карантина в СУ „Братя Каназиреви” – Разлог, както и в гр. Гоце Делчев – 12-ти и 11-ти клас в гимназията. 1 учител в СУ „Иван Вазов“ – Благоевград също е под карантина.“– каза д-р Мончева.

Има заболели с COVID-19 в две шивашки фабрики Благоевград, на домашно лечение са. Предприети са всички дезинфекционни дейности. Фабриките не са затворени, работи се на дистанция.

Добро е общото състояние на инфектираните в шивашкия цех в град Якоруда. В края на седмицата ще бъдат направени повторни PCR тестове.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: