Община Кюстендил чака разрешително за строеж от МРРБ за здравния си център

Община Кюстендил чака разрешително за строеж от Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) за здравния си център, съобщиха от пресцентъра на общината. На пресконференция, състояла се днес, кметът на Община Кюстендил Петър Паунов представи снимки на 3-D графика как би изглеждал реконструираният бивш партиен дом в града.

Сградата е част от мащабен проект на общинското ръководство за изграждане на балнеоложки здравен център„Св. Иван Рилски“, като част от политиката за развитие на туризма в общината. Центърът ще разполага с модерна база за лечение и профилактика на различни заболявания чрез използване целебните качества на минералната вода, настанителна база и единственото за страната до момента звено за последващо и възстановяващо лечение на инсултно болни, което ще бъде разположено в самостоятелна сграда. Мениджмънта на здравното заведение ще се осъществява в партньорство с Военно медицинска академия- София.

„Надявам се държавата да се събуди от летаргията и Министерство на регионалното развитие и благоустройството да обърне внимание на проекта за здравен център на Община Кюстендил, защото той е от жизнено важно значение за настоящето и бъдещо развитие на града, особено в период на финансова криза и икономическа стагнация“ каза градоначалникът.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: