ТИР излетя от заскрежения път от Станке Лисичково към Благоевград

ТИР поднесе на заскрежен участък от пътя и се заби в дървета, съобщи БГНЕС. За щастие водачът и спътникът му са невредими.

Пътният инцидент станал малко след 7 часа тази сутрин на пътя от ГКПП “Станке Лисичково” към Благоевград на заскрежен и неопесъчен завой. ТИР “МАН” с прицеп и македонска регистрация, движещ се с несъобразена с пътните условия скорост, на десен завой поднася по заскрежения път. Ремаркето занася наляво и изтиква влекача, който къса края на мантинелата, след което товарният автомобил се спуска по стръмния скат и се забива в дървета.

Според македонския шофьор, вина за инцидента има заскреженият участък от пътя, а опесъчаващата техника тръгнала да хвърля пясък едва към 8.30 часа. Участъкът се поддържа от “Благоустройствени строежи”. При спускането от граничния пункт към село Логодаж има само два заскрежени завоя, ТИР-ът е излетял на излизане от последния завой. Служителите на “Гранична полиция”, чийто пункт е на 500 метра след автопроизшествието, предупреждаваха водачите да внимават на завоите, защото са хлъзгави и опасни.

Изваждането на ТИР-а, който е пътувал за Благоевград, ще бъде трудно, тъй като се е спуснал трийсетина метра по стръмния скат.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: