И днес превалявания и гръмотевици

Прогноза за 20 юни, неделя

През следващото денонощие времето ще бъде твърде неустойчиво. Преваляванията и гръмотевиците в по-голямата част от страната ще продължат и през нощта, с тенденция на временно затихване в сутрешните    часове. Но по-късно явленията отново ще се активизират. Възможни са на места и градушки, както и поройни превалявания. В източните райони преваляванията и гръмотевиците ще бъдат по-слаби. Вятърът ще бъде предимно от изток, югоизток, но по-време на буря ще има резки промени по посока и скорост. Максималните температури ще са между 25° и 30°, в София – 25°.

storm3.jpg

В планините се очакват силни гръмотевични бури и интензивни превалявания. Най-високите части често ще са в облачния слой. Вятърът ще бъде до силен от южната четвърт, но с развитието на купестодъждовната облачност ще има и резки промени по скорост и посока. На 1200 м температурата ще достигне около 19°, на 2000 м -около 15°.

Само по Черноморието времето ще се задържи устойчиво. Ще бъде предимно слънчево, а вятърът до умерен от югоизток. Максимални температури ще достигнат 25-27°, температурата на морската вода – 22-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Източник: Vremeto.bg

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: