Самодейци от Добринище участваха на фестивал в Турция

Съставът за народни танци ТС “Добринищенче”, с ръководител Иван Чакалов, към читалище “Димитър Балгоев” – гр. Добринище взе участие в Интернационален фестивал “Narenciye festivali – Mersin”, Турция.

На форума, който се състоя от 14 до 24 ноември, самодейците от Добринище имаха възможността да се докоснат до пъстроцветната панорама от различни култури и народи, да усетят магията на песента, музиката и танца, и да се радват на аплодисментите и гостоприемството на публиката. В шест участия и две дефилета, танцьорите представиха танци от Пиринска, Шопска, Северняшка и Тракийска фолклорни области.


След невероятните изпълнения, танцовият ансамбъл заслужено бе удостоен с почетна грамота и сертификат от кмета на гр. Мерсим. След завръщането им от Турция председателят на читалището Ани Парапунова сподели, че групата е имала възможността да се запознае и с историческото, и културно наследство в гр. Мерсим, както и да посети едни от най – известните турски забележителности – областта Кападокия и курортното градче Памуккале.

                                                                                                                                                   Снимки: Община Банско

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: