Ефективна присъда за мъж от село Микрево, извършил кражба

Благоевградският окръжен съд призна за виновен в извършването на кражба 20-годишен мъж и му наложи наказание три години лишаване от свобода при първоначален общ режим на изтърпяване.

Подсъдимият е признат за виновен в това, че за времето от около 23:44 часа до около 23:50 часа на 29.07.2022 г., в двора на къща в село Микрево, община Струмяни, сам и при условията на посредствено извършителство чрез наказателно неотговорното лице – е направил опит да отнеме чужди движими вещи – пари – 136,70 /сто тридесет и шест лева и седемдесет стотинки/ лева – от владението на собственика им, с намерение противозаконно да ги присвои, като за осъществяването на деянието /за да влезе в имота/ е използван специален начин – малолетният се е прехвърлил през оградата, покатервайки се по монтирания пред нея пътен знак.

На основание чл.304,НПК, във връзка с чл.199,ал.2,т.2, във връзка с чл.198,ал.1, във връзка с чл.18,ал.1, подсъдимият е оправдан по така повдигнатото му обвинение, а именно за квалифициран състав на грабеж.

С присъдата Окръжният съд в Благоевград е отхвърлил като неоснователни предявените от гражданските ищци искове срещу подсъдимия.

Присъдата може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативен съд София в 15-дневен срок.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: