Посланикът на САЩ в България Джеймс Уорлик днес ще посети ЮЗУ


Уорлик ще бъде на посещение в ЮЗУ “Неофит Рилски”, съобщиха от пресцентъра на университета. Според програмата, обявена от посолството на САЩ, в понеделник от 12.35 ч. той ще се срещне с ректора проф. д-р Иван Мирчев. Веднага след визитата в университета двамата ще разговарят с областния управител Костадин Хаджигаев.От 16.00 ч. в Джейм Уорлик ще изнесе лекция на тема “Новото значение на световната дипломация”.

Според биографичната справка, разпространена от посолството на САЩ в България, непосредствено преди назначението си в София посланик Уорлик работи като главен заместник на помощник-държавния секретар в Бюрото за международни организационни въпроси (БМОВ), където отговаря за всички аспекти на американската външна политика в ООН и други организации с многостранно участие.

В качеството си на директор на „Политически въпроси на ООН” към БМОВ е главен съветник на посланик Л. Пол Бремър в Багдад, Ирак, генерален консул в Посолството на САЩ в Москва, директор за Германия, Австрия и Швейцария. В Бюрото за европейски въпроси изпълнява длъжността съветник и заместник-съветник по политическите въпроси в Посолството на САЩ в Германия, бил е специален помощник на държавния секретар, наблюдател на Операционния център, консул във Филипините и секретар по политическите въпроси в Бангладеш. Г-н Уорлик е получил своето образование в Станфордския университет (1977 г.). Той е магистър по политология от колежа Уодам (1979 г.)и по право и дипломация (1980 г.) от Института за право и дипломация „Флечър”.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: