“Преди 13”, заснет от пернишки младежи, ще мери сили на Световно ниво

Филмът “Преди 13”, заснет от пернишки младежи, е избран за участие във фестивалната програма на REC Jugendmedienfestival Berlin. Фестивалът ще се проведе в Германия от 21-25 септември 2011 г.
REC е филмов фестивал, в който участие взимат младежи от цял свят на възраст между 15 и 27 години.
Участниците са от САЩ, Русия, Китай и Европейските страни.

Тийнейджърският филм „Преди 13“ е с времетраене 51 минути и е един от най-дългите в конкурсната програма. Ще бъде прожектиран в първия ден на фестивала. Всички филми ще се прожектират в блокове от 60 минути, след което ще се провежда 20-минутен критичен дебат с журито и публиката.

В края на фестивала ще бъдат избирани 3 филма, които ще получат „Отличието на фестивала“. Няма да липсват и поощрителни награди.

Част от наградата ще се състои в това да се препоръчват филми, които да участват в други филмови фестивали в Европа, без да е необходимо кандидатстване по тях. Фестивалът е разделен на отделни тематики, а „Преди 13“ е включен в раздела „Порастване“.

Това е най-разпространената тематика в конкурса. Предобладават игралните и документалните филми, има и експериментално кино, както и кратки филми с времетраене под 10 минути.

„Ще се радвам скоро да представя филма и в Благоевград, защото във Фейсбук групата ми имам много млади хора от този град, които ме подкрепят“, сподели Десислав Атанасов.

19-годишният младеж знае перфектно немски език. Той добави, че е изключително щастлив, че ще участва точно в този фестивал в Берлин, защото Германия е държавата, в която има намерение да се занимава професионално с режисура, след като завърши първото си висше образование в България.

„Преди 13“ е насочен към всички тинейджъри, които искат да се огледат в собствения си свят. Направен е без бюджет, но на почти професионално ниво. 19-годишният Десислав Жерар Атанасов е негов режисьор и сценарист, а в изпълнението на филма вземат участие над 50 тинейджъри.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: