БСП иска касиране на вота и в Кюстендил

БСП иска да бъдат касирани изборите за местна власт в Кюстендил. Жалбата ще бъде подадена пред Административния съд в понеделник, съобщи BTV.

Депутатът от левицата Мая Манолова посочи, че за трите вида избори в Кюстендилско са обявени за недействителни около 5000 гласа. Според нея част от тези тях са определени за недействителни субективно от мнозинството на ГЕРБ в секционните комисии.

Манолова призна, че е била в секционна избирателна комисия в изборния ден, когато там е извършвано броенето на бюлетини.

Представители ма социалистите в СИК й сигнализирали, че членовете на ГЕРБ, които са мнозинство в избирателните комисии, обявявали за недействителни бюлетини заради удебеляването на знака “х”.

Манолова разказа, че е разговаряла с председателя на Общинската избирателна комисия. Въпреки това отново й се обадили, че председателите от ГЕРБ са продължили да решават по тяхно усмотрение коя бюлетина е действителна и коя не.

Отидох в една от проблемните секции и това се оказа абсолютно вярно, поясни Манолова и допълни, че е била в секционната комисия в момента на броенето на бюлетините на основание чл. 210 от Изборния кодекс, според който по един представител на политическа партия може да присъства при преброяването.

Според Манолова поради безобразията на представителите на ГЕРБ в СИК са обявени за недействителни около 700 000 бюлетини в цялата страна.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: