БДЖ и синдикатите се споразумяха по някои от спорните точки

На проведените преговори между ръководството на БДЖ ЕАД и синдикатите беше постигнат напредък по някои от спорните точки. И двете страни бяха единодушни, че преговорите са най-конструктивните от всички проведени до този момент и вече има сближаване на позициите.

На срещата се стигна до споразумение, според което ръководството на железопътния превозвач поема ангажимент да изготви график за изплащане на сумите според стачното споразумение по Наредба №11 и по чл. 209 от Закона за корпоративното подоходно облагане (ЗКПО). Ръководството на „Холдинг БДЖ” ЕАД счита, че по останалите пет точки от стачното споразумение няма нарушение в тяхното изпълнение.

Неразбирателство все още има само по два въпроса. Единият е свързан с чл.11 и кореспондиращите с него членове от Колективния трудов договор във връзка с наемане, съкращаване и поощряване на персонала. Другият спорен въпрос е свързан с трансформирането на част от допълнителните възнаграждения на служителите във фонд, който да бъде изплатен в края на 2012 г. на тези служители, които имат доказан принос към постигането на целта за подобряване на дейността на дружеството и намаляване на загубата. Предложението на ръководството на „Холдинг БДЖ” ЕАД е този фонд да бъде разпределен съгласно определени критерии, които да бъдат разработени съвместно със синдикатите.

Следващите преговори са насрочени за днес, 2-и декември, oт 15:00 ч. в сградата на Централно управление на „Холдинг БДЖ” ЕАД.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: