Актрисата Мина Каукова с лична премиера в спектакъла „Метаморфози“ по Овидий, реж. Стайко Мурджев

Актрисата Мина Каукова влиза в ролите на Ирида и Психея в най-новия спектакъл на Драматичен театър „Никола Вапцаров“ – Благоевград „Метаморфози“ по Овидий с режисьор Стайко Мурджев. 

„Метаморфози“ е спектакъл-компилация от антични митове, който вниква дълбоко в човешкото съзнание и изследва неговите дебри. Режисьорската интерпретация предизвиква зрителя и възприятията му. Силни естетически образи и въздействаща актьорска игра водят мисълта към вътрешния свят на човека и най-съкровените му преживявания.

Премиерата на „Метаморфози“ беше през изминалата година, а постановката се радва на огромен зрителски интерес. Спектакълът също донесе на благоевградския театър цели две номинации за престижните национални награди ИКАР 2024 в категорията „Майсторско техническо осъществяване“, както и за сценографията на Никола Налбантов.

Сега в актьорския състав влиза ново попълнение. Мина Каукова завършва НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. д-р Атанас Атанасов през 2023 година. На телевизионните зрители тя е позната и от сериала „Съни бийч“ и „Мен не ме мислете“. Нямаме търпение да видим как тя ще пресъздаде образите на двете героини от древногръцката митология – Ирида и Психея. 

Пожелаваме ѝ на добър час!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: