Йордан Йовчев откри турнира по спортна гимнастика в Благоевград

Най-добрият гимнастик на България  Йордан Йовчев, който е председател на Българската федерация по спортна гимнастика, откри Седмия международен турнир по спортна гимнастика “Любчо Солачки” в Благоевград.

По време на състезанието вицеолимпийският шампион, който е патрон на проявата,  демонстрира пред всички в зала “Скаптопара” своите спортни умения на халки.

На събитието присъстваха заместник-министърът на спорта  Лазар Каменов, областният лидер на ГЕРБ  Костадин Хаджигаев, председателят на Общинския съвет по наркотични вещества д-р Теменужка Любеновa.

Най-малкият участник в турнира бе 2-годишната гимнастичка София.

Състезанието събра около 200 гимнастици от най-добрите клубове по спортна гимнастика от Гърция и Сърбия и от България – ЦСКА, Спартак (Пловдив), Торнадо (Търговище), Гимнастика (Стара Загора), Александър Фотев (Свиленград), Акро (Русе), Локомотив (Русе). От ГК “Любчо Солачки” участваха 40 деца.

14 от най-добрите гимнастици, излъчени на турнира – 8 момчета и 6 момичета, ще получат специална награда – участие в международната надпревара по спортна гимнастика в Нови Сад на 17 декември, като транспортните разходи ще поеме федерацията.

Тази година турнирът, който продължава и утре, се провежда  във фокуса на борбата с дрогата. Всеки участник в спортното събитие ще бъден обявен за “Посланик на независимостта” и ще му бъде даден специален сертификат.

path_27593.jpg

Източник: Дарик Благоевград

Снимка: Дарик-Благоевград, Десислава Янкулова

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: