Само представители на БСП и ВМРО уважиха поканата на “СИЛА” за дебат за Благоевград

Поредната проява на ГС „Сила – Благоевград“ в полза на обществото уважиха само кандидатите за общински съветници от БСП и ВМРО.

„Радваме се, че има и кандидат-управници, които застанаха пред Благоевградчани с готовност да отговарят на всякакви въпроси. Останалите, най-вече ГЕРБ, отново проявиха неуважение към Благоевградската общественост. Че бягат от дебат вече е ясно на всички. Предизборната кампания е към своя край, а дебат за Благоевград още няма. Няма и да има. Каква е причината – нека всеки сам си отговори“, казаха организаторите от „СИЛА“.


На днешния дебат, който се състоя в 205-а зала на Община Благоевград бяха обсъдени темите:
– Инфраструктура – Какви са реалните прорбеми в областта на инфраструктурата според младите хора и какъв е начинът на тяхното решаване?;
– Европроекти – подготвени ли са кандидатите да участват по европроекти? Общинската и местна администрация – помагат ли достатъчно или повече пречат? Къде е мястото на младите хора в тази администрация?;
– Реализацията на младите хора;
– Здравеопазване;
– Сигурността в града – нужна ли общинска полиция?;
– Образование;
– Културно – историческо наследство.

Събитието протече не като строг политически дебат, а като младежка дискусия. Младите представители на БСП и ВМРО застанаха открито пред Благоевградската общественост и изложиха своите мотиви за участие в изборите, както и идеите си за развитието на града.

„Очаровани сме от тези млади хора с идеи и хъс“, допълниха организаторите.

предишна статия
Следваща статия

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: