Избраха инж. Вельо Илиев за зам.-председател на Регионалния съвет за развитие

Днес, 17 октомври в Областна администрация Благоевград се проведе Десетото заседание Регионалния съвет за развитие на Югозападен район за планиране. На заседанието присъстваха представители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Министерството на транспорта и съобщенията, областните управители от региона, кметове и представители на общините от Югозападен район за планиране.

Заседанието бе открито от Председателя на РСР и областен управител на област Благоевград Костадин Хаджигаев. Дневният ред включваше избор на зам.-председател на РСРЮР, като членовете на Регионалния съвет единодушно избраха инж. Вельо Илиев – кмет на община Петрич.

Определиха се и представители на Регионалния съвет за развитие в комитетите за наблюдение на Националната стратегическа референтна рамка и оперативните програми, съфинансирани от фондовете на ЕС.

Представеният проект на Годишна индикативна програма за дейността на Регионалния съвет за развитие на Югозападен район за 2012 г. бе обсъден и приет.

Стратегията за иновации и добро управление на местно ниво на Съвета на Европа и прилагането и в България бе презентирана от Веселка Добрева – Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Акцентите в стратегията са върху иновациите, които на местно ниво биха подобрили управлението.

Следващото заседание на Регионалния съвет за развитие ще се проведе на 14 декември 2011 г. в Благоевград.

 

Снимки: Областна Администрация Благоевград

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: