Над 250 участници показаха танцовите си умения във второто издание на турнира „Танцов свят” в Разлог

С голям брой участници и трепети за победа премина II-ри национален танцов турнир „Танцов свят”, който се проведе в големия салон на НЧ”15.09.1903-1909”, гр. Разлог и откри празненствата, посветени на 99-та годишнина от Освобождението на Разлог, съобщиха от пресцентъра на общината.

Организатори на мероприятието са Община Разлог, Българска Спортна Танцова Федерация, НЧ”15.09.1903-1909”, гр. Разлог и КСТ „Силвана денс”. Турнирът протече в два раздела: фестивален и конкурсен в различни възрастови групи. Най-малкият участник бе на 4 год.

В двата фестивални дни, първият от които започна с парад на мажоретките в центъра на гр. Разлог, се откроиха изпълненията на: КСТ „Силвана денс”, Танцова школа “Суперформа”, Dance Center Vlahov, Клуб по спортни танци „ Fuego “, Школа по танци „Full dance”.

Фаворити в мажоретните танци бяха възпитаниците на КСТ „Силвана денс”.


Вторият състезателен стил „Латино шоу” бе Квалификация за Световния шампионат по латино шоу в гр. Либерец, Чехия и дава правото на първенците да участват в него.

Соло жени 9-11г. спечели Йоана Сталянова от КАГ „Суперформа”.

Първо място при дуетите 9-11г. взеха Димитър Тагаров и Никол Стоева от Блясък.

В „латино шоу” във възрастова група 9-11г., призьори бяха децата на КСТ „Силвана денс” гр. Банско с танца „Надпяване”, а във възраст 12-15г. фаворити бяха отново състезателите на КСТ „Силвана денс”, но от гр. Благоевград с танца „Мечтание”.

Магдалена Петрова от КАГ „Суперформа” в бейли денса се представи отлично и взе първо място в солата.

В стил хип-хоп в категории дуети и групи 9-11г., соло 12-15г. златни медали взеха децата от Школа по танци „Full dance”, а в соло мъже 12-15г. на първо място е Стефан Стойчев от Младежки център гр. Разлог и Мартин Синанов във възраст над 16г.

Танцът „Извън контрол” на момичетата „Силвана денс” гр. Благоевград безапелационно покориха журито и публиката и грабнаха купата във възраст 12-15г.

Дъга от костюми, настроение и пищност внесе и последният стил в конкурсната програма – Характерни танци.

Солата на Йана Сталянова от КАГ “Суперформа” и дуета на Георги Атанасов / Виктор Велев от Dance Center Vlahov спечелиха първи места, както и Испанския танц на момичетата на КСТ „Силвана денс” от гр. Банско.

Огромно настроение внесоха в гала вечерта момчетата от латино бандата „De fuego orchestra”, които разтърсиха дансинга с песни и танци.

На подиума видяхме и невероятната актриса от сериала „Стъклен дом” Яна Маринова, която си партнираше в ритмите на салса с Димитър Лазаров и зарази с огромен чар и усмивка всички присъстващи. Тя окуражаваше децата през цялото време, обсипана от безброй целувки и преследвана за автографи от големи и малки. Специалната награда за артистичност на Яна Маринова получи Луиза Самарова от гр. Разлог.


Вече куфарите стягат възпитаниците на КСТ „Силвана денс”, които ще представят България на Световното първенство по Латино шоу в Либерец, Чехия.

Турнирът се превърна в един невероятен празик за всички участници и гости. Организаторите се бяха погрижили децата да получат лакомства наред с грамотите и медалите, които всеки един занесе у дома.

Извън конкурсната програма бяха раздадени: награда на кмета, награда на НЧ”15.09.1903-1909”, организаторите и рейтингови купи на БСТФ.

Снимки: Община Разлог

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: