Поради лошите атмосферни условия на територията на Североизточна България е спряно движението на влаковете

Поради лошите атмосферни условия на територията на Североизточна България е спряно движението на влаковете в различни железопътни участъци. Прекъсването на влаковото движение е вследствие на липса на електрическо захранване в контактната мрежа, както и непроходимост на железния път.

Към настоящия момент не се осъществява движение на влакове в следните участъци:
Горна Оряховица Дъбово, Царева ливада Габрово, Разград Плиска, Славяново Стражица, Смядово Комунари, Подвис Синдел, Попово Дралфа.

5 бързи и 9 пътнически влака престояват в различни гари на територията на Североизточна България. Аварийните екипи на Национална компания Железопътна инфраструктура работят по отстраняването на повредите в контактната мрежа и разчистването на железния път. Националният железопътен превозвач търси възможности за осигуряването на алтернативен транспорт за пътниците от блокираните влакове.

Служителите на билетните каси в гарите уведомяват клиентите за възможни проблеми при движението на влаковете поради лошите атмосферни условия, като им обръщат внимание да пътуват само при крайна необходимост.

Холдинг Български държавни железници ЕАД ще презаверява билетите или ще възстановява сумите на всички пътници, които желаят да върнат своите предварително закупени билети за пътуване.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: