Задължават банскалии да регистрират кучетата си

С решение на Общински съвет, кметът Александър Краваров задължи собствениците на кучета да регистрират домашните си любимци. „Те носят гражданска и административно-наказателна отговорност за действията на стопанисваните от тях кучета” се посочва в пресинформация на сайта на община Банско.

Припомняме, преди година и половина, домашен любимец нападна малко момиченце в центъра на курортния град. Според заданието на кмета, собствениците на кучета са длъжни да ги регистрират в срок не повече от навършване на 3-месечна възраст , а за всяко новопридобито куче в срок от 1 месец от придобиването.

За целта собственикът на кучето представя в Общинска администрация Банско ветеринарномедицински паспорт с отбелязани ваксинации, обезпаразитявания и евентуална кастрация, заверен от ветеринарен лекар, декларация и фактура за платена такса за притежаване на куче в размер на 12 лв. годишно.

Облекчения са предвидени за кучета, които са собственост на инвалиди, служебни кучета, кастрирани, ловни и кучета използвани в БЧК. Въз основа на извършената регистрация Общинска администрация издава Удостоверение по образец и Идентификационен медальон с Регистрационния номер на кучето , който се прикрепва върху нашийника му и се носи постоянно от него.

На собственик ,отказал да регистрира кучето си в определения срок се прави предписание – в седемдневен срок кучето да бъде регистрирано и се заплатена такса . При нарушение собственикът се наказва с глоба в размер на 30,00лв. При повторно нарушение глобата е 50 лв. , след което собственикът се задължава да предаде кучето в приют.

Източник: Агенция

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: