Направиха първата копка за изграждането на водопроводна мрежа в ІV–ти микрорайон

Кметът на община Благоевград Костадин Паскалев и директорът на фирмата изпълнител „Обединение ГБС БЛ/ИС” Георги Ризов направиха днес първа копка на обект “Изграждане на нова и подобряване на съществуващата водопроводна и канализационна мрежа в ІV – ти микрорайон (Кв. Освобождение) на гр. Благоевград в присъствието на Евгения Коева –главен експерт в Дирекция „Кохезионна политика за околна среда” към Министерството на околната среда и водите и председателя на ОБС – Благоевград Костадин Хаджигаев.

Изграждането водопроводните и канализационни мрежи в IV-ти микрорайон на град Благоевград е последният етап от проект “Реконструкция, модернизация и изграждане на водопроводна и канализационна инфраструктура за нуждите на община Благоевград – кварталите “Струмско”, “Грамада”, “Баларбаши” и “IV микрорайон”, който община Благоевград изпълнява по ОП „Околна среда 2007 – 2013”.

В района, включващ и кв. «Освобождение» ще бъдат изградени 2,5 километра нова водопроводна и 2.7 километра нова канализационна мрежа. Ще бъде извършена подмяна на 2.5 километра съществуваща водопроводна мрежа. Изпълнител на обекта е „Обединение ГБС БЛ/ИС”. Срокът за изпълнението на обществената поръчка е 5 месеца, стойността на договора за изпълнение на тези дейности е 2 119 368 лв.

Договорът за безвъзмездна финансова помощ за проект “Реконструкция, модернизация и изграждане на водопроводна и канализационна инфраструктура за нуждите на община Благоевград – кварталите “Струмско”, “Грамада”, “Баларбаши” и “IV микрорайон” бе подписан на 15 декември 2008 г. Общата стойност на проекта е 21 459 215 лв. 14 468 169.51 лв. е безвъзмездната финансова помощ от Кохезионния фонд на ЕС, 11 548 616,62 лв. от тях вече постъпиха по сметките на община Благоевград.

Снимки: Община Благоевград

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: