Талант от Благоевград с четири медала по плуване в Сандански

Момчетата на ПК „Пирин” спечелиха 1-во място в отборната надпревара на държавното първенство до 10 години „Златна рибка” в Сандански. В основата обаче на този голям успех е Георги Цурев.

Той спечели три златни и един бронзов медал и обещава да се превърне в много голям плувец.  Той спечели първо място на 200 м съчетано плуване, на 50 м бътерфлай и 50 м гръб, а остана с бронз в 50 м свободен стил.

ПК „Пирин” спечели общо 8 медала, като Валери Десподов е с две сребърни отличия – на 50 м свободен стил и 50 м гръб. Другите два медала бяха в щафетите като на 4х50 малките благоевградчани станаха шампиони.

Освен първото място в отборната надпревара при момчетата, в комплексното класиране ПК „Пирин” остана на 3-то място. Отделно плувците от „Пирин” спечелиха и два медала в щафетите. Конкуренцията в Сандански бе направо убийствена – 450 деца от всички клубове в страната.

Следващия уикенд в Сандански предстои и държавното първенство при 12-годишните „Весел делфин”.

И този път организацията в Сандански бе великолепна, тъй като състезанията са традиционни в последните години в курортния град и хората от ПК „Вихрен” наистина се справиха отлично.

Успехите на децата от Благоевград и шампионските титли са си направо геройство с оглед на факта, че закритият плувен басейн не функционира вече дълго време и на децата се налага да пътуват до Симитли или Сандански, за да водят нормален тренировъчен процес.

Източник: E-79.com

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: