Актове за нарушения в първия ден от проверките на автобусите в Благоевград

Извънредни проверки изненадаха шофьорите на автобуси в Благоевград. Цял ден инспектори от ДАИ проверяваха състоянието на возилата. Поводът за акцията бе тежката катастрофа на автомагистрала „Тракия”, при която загинаха осем души. В първия ден от кампанията са проверени автобусите и на двете автогари в областния град.

„Проверката е насочена главно към техническото състояние на автобусите. Проверяваме и водачите за спазване работното време,” каза Асен Костурков, началник-сектор „Контрол и административно-наказателна дейност”.

По закон шофьорите на автобуси имат право да карат най-много по десет часа на ден и то само два дни в седмицата. През останалото време трябва да карат по девет часа дневно. Внезапните проверки днес изненадаха шофьорите. „Имаме вече констатирани нарушения. Един от автобусите не е преминал преглед за годност. Друг беше с износени гуми,” каза още Асен Костурков.

На нарушителите са съставени актове. Проверките на автобусите ще продължат. Подготвя се и горещ телефон за граждани, на който ще могат да се подават сигнали за нередности, установени по време на път. По автогарите ще се монтират пощенски кутии, където всеки ще може да пусне оплакване.

Източник: E-79.com
Снимки: Blagoevgrad.EU, Архив

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: