Благоевградчани се включиха в Международния ден на интензивното ходене

Днес алеята на парк „Бачиново” се изпълни с лекоатлети. Те се включиха в инициативата на Младежки дом – Благоевград по повод Международния ден на интензивното ходене.

В световен мащаб този ден се организира от Международната асоциация „Спорт за всички”. В инициативата на Младежки дом-Благоевград взеха ученици от основните училища, спортни клубове, както и хората от третата възраст, включени в група „Бодрост”.

”Най-лесният и естествен начин да бъдем здрави, бодри и стройни е да ходим пеша всеки ден”, заяви Румяна Станоева, специалист „Младежки дейности” в Младежкия дом и даде старт на похода по алеята на парк „Бачиново”. Децата с радост отбелязаха днешния ден и споделиха, че много обичат да се разхождат сред природата. На най-активните участници бяха раздадени и поощрителни награди. За членуващите в група „Бодрост” 18 октомври е само един ден от многото дни за разходка, отдих и спортуване.

На 18 октомври от 1992 година насам отбелязваме Международния ден на интензивното ходене. Той е под егидата на Международния олимпийски комитет и Световната здравна организация. Целта на днешната проява
бе да привлече повече хора за системни занимания с ходене за здраве и да популяризира здравословния начин на живот.

Източник: E-79.com

Снимка: sxc.hu

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: