Синоптиците очакват до 40 градуса в сряда

Интензивни превалявания се очакват в нощта срещу четвъртък в отделни райони на Северна България и в планините

Температури до 35-40 градуса очакват в сряда от Националния институт по метеорология и хидрология.

През нощта ще бъде ясно и топло. През по-голямата част от деня – слънчево и горещо.

Следобед над Западна България, а към полунощ срещу четвъртък над централните и североизточните райони от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност.

На места ще паднат краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури. Интензивни ще са преваляванията привечер и около полунощ срещу четвъртък в отделни райони на Северна България и в планините. Ще има условия и за градушки.

По Черноморието ще бъде слънчево с високи температури – максималните до 30-33 градуса. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър.

Температурата на морската вода от 26 градуса край Шабла, до 28 градуса край Бургас. Вълнението на морето ще бъде до 1 бал, привечер по южното крайбрежие ще се усили.

Над планините ще бъде твърде топло с температури на 1200 метра около 28 градуса, на 2000 метра – около 21 градуса.

Заради очакваните във вторник и сряда високи температури и с цел избягване допускането на инциденти на работните места, предизвикани от тях, Главна инспекция по труда напомни днес на работодателите да съобразят режима на работа и да предприемат конкретни действия за осигуряване на здравословни и безопасни условия на труд, за което по закон носят отговорност.

От ГИТ апелират работодателите да предприемат технически и организационни мерки, за да намалят възможните опасности за живота и здравето на работещите хора.

Техническите мерки включват средства за охлаждане на помещенията и осигуряване на свеж въздух за работещите.

Допълнително могат да се осигурят подходящи сенници, щори, оборудване на климатизирани помещения за  почивка.

Работодателят може да предприеме и организационни мерки, например: въвеждане на режим на труд и почивка, промяна на началния час на работното време, намаляване продължителността на работния ден.

Източник: Вести

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: