5600 разрешителни за риболов издадени в Пиринско от началото на годината

Днес представители на спортния и любителския риболов отбелязват своя празник. 27 юни е Световен ден на риболова. От ръководство на Агенцията по рибарство и аквакултури в Благоевград бележат завиден брой закупени билети от началото на годината до момента. Издадени са 5600 разрешителни за риболов на територията на Благоевградска област и са съставени 75 акта.

Световният ден на риболова се чества от 1985 г. по решение на Международната конференция по регулиране и развитие на риболова, проведена през юли 1984 г. От ИАРА-Благоевград са категорични, че за риболовците от региона всеки ден е празник. В Пиринско само от началото на годината до момента са закупени значително по-голям брой билети на база минала година, което е показателно за големия интерес към риболова в региона, обясни Емил Филипов, директор на ИАРА-Благоевград.

Представители на спортния и любителския риболов отбелязаха празника с масови посещения на язовирите и реките с надеждата, че на днешния ден ще хванат най-добрия улов за годината. Само няколко седмици след откриването на риболова сред любителите ентусиазма все още не е стихнал. По време на забраната са съставени само 9 акта на нарушители, допълни още Емил Филипов.

Източник: E-79.com
Снимка: Blagoevgrad.EU, Архив

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: