II-ро Международно състезание по спортно ориентиране се проведе в град Разлог

Над 150 участника от 16 клуба от България и Македония се състезаваха за купа „Разлог 2011”. Състезанието, което е част от мероприятията, посветени на празника на гр. Разлог-24 октомври, се проведе в 2 етапа-спринт в централната градска част и средна дистанция в местността „Предел”.

Турнирът спечели благоевградският клуб „Младост”. Първенецът заслужи трофея с 230 т. от средната дистанция и спринта. Втори е „Рила”, София с 200 т., трети остана отборът на НСА, София, а на четвърта позиция с по 93 т. са отборите на „Сърнена гора”, Стара Загора и „Пирин”, Разлог.

Най-оспорвана беше битката при мъжете и жените във възрастова група „Елит-21”, където победителите получиха парични награди. Примамливите призове грабнаха Людмила Гоцева от „Младост”, Благоевград, Кристина Иванова от същия клуб и Цветанка Василева от „Кракра”-Перник. При мъжете победители във възрастовата група станаха Димитър Димитров от „Младост”, Благоевград, Борис Карамишев „Рила”, София и Димитър Русев от „Младост”, Благоевград.

Златни медали от „Пирин”, Разлог спечелиха Марио Григоров до 14 г. и Радослав Звънчаров до 20 г. При мъжете и жените до 12 г. Илиян Димитрушев и Елица Дункина се класираха четвърти.

Състезанието е организирано от Клубът по спортно ориентиране “Пирин”, гр. Разлог съвместно с Община Разлог и Българската федерация по ориентиране.

Наградите връчи Вр.И.Д. Кмет на Община Разлог инж. Венцислав Гърменов. Той благодари на всички състезатели за участието във второто издание на турнира и им пожела със същото положително настроение и хубави емоции, заедно да осъществят и следващото състезание през 2012г.

Снимки: Община Разлог

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: