Тикнаха в ареста 52-годишна благоевградчанка

52-годишна благоевградчанка, изпаднала в алкохолен делириум, блъска и обижда полицаи, закопчаха я с белезници и затвориха в ареста, съобщи БГНЕС.

Към 23 часа снощи полицейски патрул е извикан по сигнал, че жена буйства, пее и се държи агресивно, движейки се по бул. “Св.Св. Кирил и Методий”. Екатерина М. е заведена за преглед в благоевградската болница заради неадекватното си и скандално поведение. При опита да бъде прегледана, Екатерина започнала да обижда дежурния медицински персонал, както и придружаващите я полицаи.

При опита да бъде усмирена, 52-годишната жена, която видимо била пияна, започнала да блъска и обижда полицаите и охраната на Спешно-приемно отделение. Буквално броени минути преди да започне деня за размисъл жената започнала да скандира името на известен държавен мъж, крещейки “аз съм с теб, ще ги смажем на изборите, полицаите сте боклуци”, след което показала завидни познания върху творчеството на Христо Ботев, рецитирайки на “тъпите” полицаи няколко негови стихотворения.

След като аплодирали “рецитала”, и най-вече стихотворението “На прощаване”, полицаите сложили белезниците на употребилата още нещо с алкохола благоевградчанка и я тикнали в ареста, за да изтрезнее.