В ЮЗУ взимат и кандидат-студентите скъсани на матура

От 21 юни започна приемът на документи за участие в редовната кандидатстудентска кампания на ЮЗУ „Неофит Рилски” в Благоевград. Срокът за подаване на документи за класиране и за участие в редовната кандидатстудентска изпитна сесия е до

5 юли. Документите се подават в Учебен корпус І на университета или в бюрата извън Благоевград. Кандидат-студенти с положителна оценка от предварителните или редовните изпити, но не издържали държавен зрелостен изпит, също могат да подават заявления. Те ще бъдат включени в класирането за свободните места след получаване на диплома.

swu134.jpg

Има ли значение как да бъдат подредени желанията е основна тема на дискусия сред зрелостниците. Най-важното е кандидатите много добре да обмислят това, което искат и да го поставят на първо място в списъка, съветва заместник-ректорът на университета доц. Траян Попкочев. Ако не сте сигурни в знанията си обаче, оставете конкретната специалност по назад и напишете специалност, която не е толкова популярна.

Няма официални правила, които трябва да се знаят и да се спазват при подредбата на специалностите. Според специалистите обаче, има две неща, които са важни за подреждането на желаните специалности: на първо място е това, което е най-желано от кандидата. Оттам нататък следват по низходящ ред. Вторият начин на подреждане е прагматичността – ако кандидатът иска да учи в някоя специалност, но не е сигурен в знанията си, трябва да я напише по-назад в желанията си. На по-предна позиция да постави специалности, за които знае, че може да влезе с по-нисък бал. Тогава се разчита, че като стане студент, ще може да учи едновременно след първи курс две специалности. Изборът е на кандидат-студента коя от двете тактики да избере.


Източник: Е-79 News

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: