В резултат на извършваните проверки се увеличават приходите от продажби на билети във влаковете


В резултат на постоянните мерки, които „Холдинг Български държавни железници” ЕАД предприема за ограничаване до минимум на пътуванията без билет, се отчита спад в броя на пътниците, които пътуват гратис. През месец юли 2011 г. приходите от продажби на билети във влаковете са се увеличили с около 14%, спрямо същия месец на 2010 г.

За периода от м. януари до м. юли 2011 г. реализираните приходи вследствие на извършените проверки от служителите във влаковете, са се повишили с 10,75% спрямо същия период на 2010 г.

„Холдинг БДЖ” ЕАД непрекъснато осъществява действия за превенция на пътуванията без билети. За целта се извършват и допълнителни внезапни проверки във влаковете от съответните контролни органи на дружеството. От началото на годината до края на м. юли 2011 г. са извършени проверки в 8873 влака, които се движат по различни маршрути в страната, а само през м. юли са проверени 1178 пътнически влака.

Естеството на проверките е свързано както с проверяването на документите за пътуване и таксуването на пътниците без билети, така и с упражняването на контрол върху професионалното и своевременно изпълнение на служебните задължения от превозния персонал. За неизпълнение на служебните задължения са наложени дисциплинарни наказания на 117 служители.

„Холдинг Български държавни железници” ЕАД ще продължи своите безкомпромисни действия срещу опитите за пътуване гратис до ограничаване до минимум на тази порочна практика. Пътниците, които правят опити да пътуват без билет ще бъдат санкционирани незабавно, като при отказ да заплатят нормативно определената санкция, няма да бъдат допускани да пътуват във влаковете.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: