Кадир Мехмед проговориБългарският гражданин Кадир Мехмед, който в началото на август беше върнат от Гърция в състояние на пълно изтощение, проговори. Все още обаче не може да се каже кой е измъчвал и държал затворен Кадир Мехмед, защото 34-годишният гастарбайтер постоянно си противоречи. Името, което споменава Кадир е на Салих Мехмедджели от Варна.

Той е човекът, който го е наел на работа в Гърция.

На този етап общото психо-физическо състояние на Кадир е значително по-добро от момента, в който е постъпил в социалното заведение. Опитва се да говори, но информацията, която дава, е противоречива относно факти, имена и данни, каза директорът на социалното заведение в Симитли, където е настанен мъжа – Иво Гоцев.

Кадир спомена, че е бил държан в затворено пространство, подобно на общежитие, 4 месеца. Храна и вода са му давани рядко. Все още продължава да се страхува. В социалното заведение за него се грижат санитари, психолози, рехабилитатори, трудотерапевти и е под постоянно наблюдение. До сега никой негов роднина не го е потърсил.

Oт 10 август Кадир се възстановява в социално заведение в Симитли. Центърът е един от най-скъпите в региона, а социалните работници там сами са изразили желание да поемат грижите за мъжа. От центъра се надяват до месец-два Кадир да се възстанови и да даде повече информация за случилото се.

Снимка: Blagoevgrad.eu

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: