Ученичка от Благоевград намери портфейл и го върна на собственика

Седмокласничка от Благоевград намери портфейл с доста пари, лични документи и банкови карти и го върна на собственика.

Преди дни 14-годишната Анита намира портфейл на улица в центъра на Благоевград, докато отива на тренировка по гимнастика. След като наблизо не вижда човек, от който може да е паднал, тя решава да провери какво има в него.

“Имаше доста голяма сума пари и реших да снимам личната карта на човека, да я публикувам в една Фейсбук група и да се намери човекът, на когото е портмонето. Това е най-лесната връзка в тези времена”, споделя пред БНТ Анита Бочукова.

След като публикува снимката в социалните мрежи, Анита позвънява и на майка си, за да ѝ каже за намерения портфейл.

“Първоначално се ядосах, защото го е публикувала преди да се съгласува с мен или поне да го обсъди, като се притеснявах да има портфейл със сума в нея, да е сама, а в същото време обществото да го знае това нещо и се притеснявах да не последват някакви измами или пък да не се свържат с нея да го предаде, а тя пък да не знае на кой да го предаде. И за това веднага ѝ казах да посочи моя телефон, за да мога аз да отговарям на обажданията и така и стана”, допълни Мариета Петлова, майка на Анита.

Благодарение на поста в социалните мрежи само за няколко минути майката на Анита получава десетки позвънявания от близки на мъжа изгубил портфейла си. Обажда се и той.

“Благодари ми човекът, беше щастлив, че съм го намерила. Каза, че си е губил доста пъти този портфейл и не му е било за пръв път”, коментира Анита Бочукова. Горда с постъпката си Анита споделя, че не се чувства герой.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: