Таксиметрови шофьори в Благоевград се оплакват от липса на достатъчно места

Липса на достатъчно места, предназначени за такситата в Благоевград. За това сигнализираха пред БНТ от таксиметровия бранш. Според таксиметровите шофьори, освен че че са малко, повечето стоянки са и в лошо състояние. Над 20 са т.нар. “пиаци” в Благоевград, където таксиметровите шофьори изчакват своите клиенти. В централната градска част има едва 7 броя места за таксита.

“Събират се поне 17-18 таксите на пиацата през деня, а те са разрешени седем места, получават се задръствания. Но има начин това нещо да се промени, като се махнат седем места от синята зона, няма да има проблем”, категоричен е Стефан Костадинов, таксиметров шофьор.

“Реално малко необмислени неща се правят в нашата община. Младежкият дом са дали 3 места, кои ги измисля тези неща? Има два, три пикови периода – към 10.00 и към 14.00-15.00 ч. става ужасно движението”, обясни друг таксиметров шофьор.

“Местата, предназначени за таксиметрови шофьори, не са малко. Реално имаме списък, одобрен от Общински съвет, който може да се преразгледа, разбира се. В час пик наистина има проблем на някои от стоянките. Нямаме проблем в преразглеждането на списъка и това ще се направи”, каза Светла Захариева – зам.-кмет по строителството на Община Благоевград.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: