Сняг чак през декември

Истинският сняг вероятно ще изчака до декември. А предпоследният месец на годината като цяло ще е по-скоро сух и с температури около нормата, съобщи Монитор

Това прогнозира вчера дежурният синоптик от TV-MET Даниел Пенев. Според него през няколкото валежни периода през ноември само по планините ще падне малко сняг, в ниските части облаците ще пускат само дъжд. в много от случаите дори небето да е сиво, ще се разминава само с преросявания. Най-високите температури през ноември ще бъдат между 15 и 20 градуса, а най-ниските – между минус 9 и минус 4. Това сочат прогнозите на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Очакванията са за средна месечна температура около и под нормата, която за Северна България и Горнотракийската низина е между 5 и 8 градуса, за високите полета – между 3 и 5 градуса, по Черноморието и долината на р. Струма – между 8 и 10, в планинските райони – от минус 4 до 3.

Според предвижданията на метеоролозите през по-голямата част от първата десетдневка времето ще бъде спокойно есенно – с повече слънчеви часове, без валежи. Към края на първата десетдневка облачността ще се увеличи, температурите ще се понижат.

Втората десетдневка ще мине под знака на по-ниски температури, с чести превалявания, включително и от сняг, особено в Северна България.

Подобрение на времето и повишение на температурите ще настъпи през третото десетдневие. В края на месеца обаче пак ще застудее и ще вали.
.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: