Ремонтните дейности в благоевградския зоопарк приключиха

Ремонтът в благоевградския зоопарк, който продължи 45 дни, вече приключи. Това каза директорът на зоопарка Крум Попниколов. Той допълни, че ремонтът е представлявал изграждане на канализационна мрежа. Попниколов подчерта, че по този начин животните ще бъдат по-хигианизирани, по-лесно ще става и самото почистване. „Този ремонт се направи за животните, за да се чувстват те по-добре”, каза още Крум Попниколов.

На въпрос как се справят животните в благоевградския зоопарк имайки в предвид високите температури през последните дни, Попниколов подчерта, че зоопаркът има добра даденост, защото лесопаркът е добър и дава естествена прохлада на животните.
„В горещите часове те влизат в зимните помещения и по този начин не могат да бъдат видяни от посетителите”, каза Попниколов и допълни, че в благоевградския зоопарк няма северни видове, които да са толкова чувствителни на горещините.

Благоевградският зоопарк е разположен върху 150 дка, от които 50 дка са активно използвани. 295 са неговите обитателите. Цената на входа за възрастни е 1 лв., за деца 0, 50 лв., за дете до 7 години – безплатен, за група деца с ръководител – 0, 30 лв.

zoopark1.jpg

Източник: Радио Фокус

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: