Кула и атракции за туристи в местността Голак предвиждат от Община Разлог

Изграждането на обект – „Панорамна алея „Стъпалата” в местността Голак, гр. Разлог” предвижда Община Разлог, която подготвя проектно предложение за кандидатстване по Програмата за Трансгранично сътрудничество между България и Македония, съобщават от пресцентъра на Общината. Проектът е с наименование „Насърчаване на устойчивия туризъм и екологията чрез партньорство”.


Подготовката на проекта е в напреднал етап при непрекъсната комуникация между представители на партньорите. В Общинска администрация – Разлог се проведе работна среща между екипите на Община Разлог и Община Гевгелия (Македония) – партньори по проекта с участие на кметовете на двете общини, проектантските екипи и общински служители.

Градоначалникът на Разлог Красимир Герчев и неговият колега от македонската община Гевгелия – Иван Франгов споделиха важността на проекта, както и добрите партньорски взаимоотношения между сходните като население, ресурси и развитие общини.

„Трябва да имаме атрактивни места, които туристите в Разлог да посещават. Целта ни е все повече туристи да идват в града ни, както и да се засили желанието им да се върнат отново в Разлог. Проектът предвижда изграждане на панорамна алея „Стъпалата”, която води до върха на Голак – обичано и посещавано място от местните хора.”, коментира Герчев.

Бяха представени проектантските разработки за изграждане на аналогичните два обекта в Разлог и в Гевгелия, обсъдиха се съпътстващите трансгранични дейности с целевите групи и бюджетът на проекта.

Предвиждат се интересни туристически атракции като модерни природно-познавателни и развлекателни елементи. Проектиран е обект „Релакс и панорама”, който представлява кръгъл статив с движещ се монокъл, панорамна площадка на хребета и групи от пейки, люлки и дървени шезлонги за съзерцаване на Пирин и за отмора. Уникални по своя характер „спирки” – погледни места и кула, ще бъдат разположени по билото на Голак. На стъпалата ще бъдат монтирани табели на културна, историческа и природна тематика, площадки за игра, пейки и беседки. Видът и материалите ще илюстрират хода на времето в исторически, етнографски и архитектурен аспект.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: