Прокуратурата в Благоевград води разследване по досъдебни производства за причиняване на телесна повреда и незаконен добив на подземни богатства

Под ръководството на Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Сандански, се водят действия по разследване по образувано досъдебно производство след постъпила жалба за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди. Престъпното деяние е квалифицирано по чл. 131, ал. 1, т. 12, вр. чл. 130, ал. 2 от НК.

Понастоящем е установено, че около 22,00 ч. на 02.08.2022 г., на пл. „България“ в гр. Сандански, на Г.В. била причинена лека телесна повреда. Деянието е било извършено на публично място, при демонстрация на безнаказаност и пренебрежение към установените правила, заобикалящи добрите нрави в обществото.

По делото предстои провеждане на разпити на свидетели и назначаване на експертизи.

Районна прокуратура – Благоевград, Териториално отделение – Петрич, наблюдава досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 240а, ал. 1 от НК – добив на подземни богатства без предоставена концесия.

На 08.08.2022 г., в землището на с. Генерал Тодоров, община Петрич, в района на речното легло на р. Мелнишка река, бил извършен незаконен добив на инертни материали – пясък.

Утре, 10.08.2022 г. от 07,15 ч., Районна прокуратура – Благоевград ще проведе брифинг, на който ще предостави информация, касаеща водените досъдебни производства. Събитието ще се състои пред сградата на Районна прокуратура – Благоевград.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ..

Последвайте ни...

81,580Последователикато
1,538последователиследвам
507абонатиабонирам

Най-новите новини

error: